عمران گاراژيان در ادامه خاطرنشان کرد: بررسي هاي بعدي نشان داد که آثار روستاهاي اوليه در استقرار قلعه خان وجود دارد.
اين دکتراي باستان شناسي با اشاره به شناسايي و پژوهش سازۀ عظيم دوره تاريخي بر روي تپه اظهارداشت:براساس پژوهشهاي اوليه اين سازه (دژ) گرد به مساحت حدود سه هکتار داراي هفت برج است.
به گفته گاراژيان؛ با توجه به کشف نشان مهر ساساني دراين سازه با اطمينان مي توان آن را دژي ساخته شده در دوره اشکاني دانست که در زمان ساسانيان دوباره بازسازي و استفاده شده است.
وي با بيان اينکه در پژوهشهاي فصلهاي گذشته آثار دوره هاي نوسنگي، مس سنگي و مفرغ مربوط به دورۀ پيش از تاريخ و آثار دوره تاريخي و اسلامي در بخش مرتفع استقرار شناسايي شد تصريح کرد:در اين فصل و درفرآيند گمانهزني يه منظور تعيين عرصه، در مقياس گسترده و در پاي استقرار، آثاري مربوط به دوره هاي اواخر مفرغ و آهن که در بخش مرتفع تپه شناسايي نشده بود شناسايي شد.
سرپرست هيأت گمانه زني به منظور تعيين عرصه و پيشنهاد حريم استقرار قلعه خان اضافه کرد:استقرار قلعه خان ابتدا درآستانۀ انقلاب اسلامي تخريب و سپس بوسيله کارشناس مرکز باستان شناسي فائق توحيدي تعيين حريم شد.
گاراژيان ادامه داد: با اين وجود در سالهاي پس از انقلاب اسلامي سکونتهايي در پاي تپه انجام شده که اکنون در اين فصل تعيين عرصه مد نظرقرار گرفته است.
وي ضمن اظهار خرسندي از اين که در سفر دوم رياست جمهوري به استان خراسان شمالي قلعه خان به عنوان پايگاه ميراث فرهنگي تصويب شد بيان داشت:اميد است توجه مسئولان استاني و کشوري موجب رونق و حفاظت اثار گرانقدر قلعه خان و منطقه شود.
وي يادآور شد: با توجه به تداوم دورههاي گوناگون و غناي آثار موجود درقلعه خان اين محدوده، يکي از استقرارهاي کم نظير نيمه شمالي خاور نزديک از آسياي مرکزي تا آسياي صغير به شمار ميآيد.
سرپرست هيأت گمانه زني به منظور تعيين عرصه و پيشنهاد حريم استقرار قلعه خان درپايان گفت:هماکنون فعاليت هاي ميداني دراين منطقه ادامه دارد./118
انتهای پیام/